Persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten

Persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten

Let op! Geld lenen kost geld

Welkom op Directgeldlenen.org

U vraagt zich af of u een persoonlijke lening (PL) of doorlopend krediet (DK) wilt afsluiten? Het is goed dat u zich dit afvraagt. Want de keuze tussen deze twee leenvormen is niet zomaar gemaakt. U stelt ons een vraag en wij geven u het juiste antwoord door u, op onze beurt, enkele wedervragen te stellen. U zult merken dat het een en ander daardoor veel duidelijker voor u wordt. De keuze tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is straks makkelijk gemaakt! We laten u allereerst even in vogelvlucht kennismaken met beide leenvormen.
De persoonlijke lening heeft de volgende (belangrijke) kenmerken:

  • 1. De rente is niet variabel maar staat van te voren vast.

  • 2. Zo wordt ook de looptijd van te voren vastgelegd.

  • 3. Met een Persoonlijke geldlening betaalt u elke maand een vast bedrag.

  • 4. Het behoort (meestal) niet tot de mogelijkheden om (tussentijds) sneller af te lossen.
Een doorlopend krediet heeft altijd de volgende kenmerken:
  • 1. De rentes zijn altijd variabel. Soms is de rente laag, soms hoger.

  • 2. U mag zelf bepalen hoeveel geld u opneemt.

  • 3. Alleen over dat bedrag moet u rente betalen.

  • 4. Wilt u sneller afbetalen? Dat kan doorgaans altijd boetevrij!

  • 5. Het krediet blijft staan; u mag hier altijd weer gebruik van maken mocht u onverhoopt weer geld willen lenen.


Waarvoor wilt u geld lenen? Het bestedingsdoel is in dezen erg belangrijk. Want wat is het doel waarvoor u geld wilt lenen? We stellen deze vraag niet zomaar; het is namelijk uitermate belangrijk om de juiste lening bij de besteding af te sluiten. Voorbeeld: u wilt graag een nieuwe auto kopen maar u hebt zelf niet de financi‘le middelen om een dergelijke aanschaf te realiseren. U zou een persoonlijke lening kunnen afsluiten maar dat is, naar het bestedingsdoel kijkende, niet een voor de hand liggende optie. De waarde van een auto daalt namelijk na aankoop al snel. Er is bijvoorbeeld een kans dat u uw nieuwe auto onverhoopt in puin rijdt. Het kan ook zijn dat u na verloop van tijd de auto wilt verkopen. Een persoonlijke lening (zie kenmerken hierboven) is een geldlening met een vaste looptijd. Dat betekent dat u, stel dat alles tegenzit, nog een lening moet afbetalen terwijl de auto al lang verdwenen is.

Waarvoor is de persoonlijke lening wel geschikt? De lening is uitermate geschikt om het bedrag te lenen dat u nodig hebt voor een eenmalige (grote) investering. Uiteraard moet u ook weer letten op de levensduur van datgene wat u wilt bekostigen. De persoonlijke lening is bijvoorbeeld een uitermate geschikte leenvorm om een verbouwing mee te financieren, of om uw woning op te knappen.

Probeer te lenen tegen gunstige voorwaarden! Vergeet niet om bij meerdere aanbieders van persoonlijke leningen offertes op te vragen. Vaak vergeet men dat te doen. Het kan u op termijn veel geld besparen. Hebt u eenmaal een aanbieder gevonden bij wie u tegen een gunstige rente kunt lenen? Schroom vooral niet om alsnog verder te onderhandelen over de hoogte van de rente! Misschien kunt u er maandelijks niet zo heel veel op terugverdienen maar sluit u een persoonlijke lening af met een lange looptijd? Dan scheelt het opeens wel aanzienlijk in uw portemonnee!

© Copyright 2010-2013 - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer en privacy - Direct geld lenen